Samen leren. Samen dansen. Let’s dance!

Er is een filmpje op you tube dat ik zo inspirerend vond. De rest van de dag had ik een glimlach op mijn gezicht en de gedachte die telkens in mijn geest tevoorschijn schiet: “wat heb ik zin om te dansen!” Op een plein met allemaal mensen om me heen. Lachende mensen. samen genieten van het ritme van de muziek, de zon en het samen zijn, jong en oud…. Hoe fijn zou dat zijn?!

 

https://www.youtube.com/watch?v=Cusv50bVHNs

 

Afgelopen periode  meerdere bijeenkomsten gehad, en een daarvan was voor het programma Digitaal Ouder Worden. Mooi om als uitgangspunt te nemen: De vitale en dansende mens die dromen heeft en een actief lid is van de maatschappij. Ik ben tenslotte toch ook een toekomstige ouderen (in de ogen van mijn kinderen ben ik namelijk al heel oud🤣), waarom zou ik het beschouwen als iets wat later komt? Het gaat er volgens mij niet om wat je leeftijd is, maar veel meer om participatie, besef van vitaliteit en de mogelijkheden die je hebt!

 

Vraagstukken zijn dan meer: wat kan de (oudere) mens doen om actief onderdeel van de maatschappij te blijven? Of wat kunnen we aan mogelijkheden aanbieden om het handelingsperspectief uit te breiden? Welke (digitale) hulpmiddelen kunnen ondersteunen om de eigen regie en zelfmanagement te verhogen zodat we in onze eigen leefomgeving kunnen blijven wonen ook al hebben we af en toe zorg nodig? Hoe kunnen we bijdragen aan een gezonde leefomgeving? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat r in een wijk minder eenzaamheid is e hoe  kunnen we elkaar daarbij een steuntje in de rug bieden?

 

Positieve Gezondheid als basis voor digitale transformatie. Uitgaan van vitaliteit en wat mogelijk is en vooral de regie bij de mens zelf laten! Meedoen en ertoe doen!

 

Samen leren. Samen dansen. Let’s dance!

 

#positievegezondheid #digitaletransformatie