In gesprek met Adnan over werken vanuit je hart, process oriented purpose en vrijheid

In deze blog stellen we je graag voor aan Adnan H. Mirza, een van onze sprekers tijdens deze Summer School Toekomstgericht ondernemen. De afgelopen 25+ jaar heeft Adnan over de hele wereld gewerkt. Inmiddels is hij managing director van Heartbeat Ventures (een consultancy in Amsterdam op het gebied van de preventie van zorg) en zet hij zich in voor een gezondere wereld. Naast dit werk, was Adnan competitief zweefvliegpiloot. Hij behoorde tot de top 10 piloten op de wereld kampioenschappen zweefvliegen 2004.

Wholehearted

Adnan is gefascineerd door de innerlijke wereld van gedachten, emoties, overtuigingen en intenties en hoe die de uiterlijke wereld van ondernemerschap beïnvloeden. Door te werken vanuit je hart en je te richten op het proces in plaats van de uitkomst, gaat dat wat je doet met meer focus, impact én plezier. In zijn eerste boek Wholehearted beschrijft Adnan zeven principes die ondernemerschap, hoge prestaties en spiritualiteit samenbrengen. Met inspirerende inzichten en praktische handvatten, helpt hij lezers om hun eigen pad te ontdekken, hun ‘process oriented purpose’ te vinden, de sprong te wagen en het beste uit hun zelf, hun werk en leven te halen. Meer over dit boek vind je op https://www.wholeheartedbook.com/

Vrijheid

Freedom is the only condition for happiness.Thich Nhat Hanh

Deze prachtige quote resoneert met Adnan. Vrijheid gaat volgens Adnan over doen wat je leuk vindt, in plaats van te doen wat je moet doen. Over het luisteren naar je emoties. En over te leven en werken in lijn met wie je bent en daarmee bij te dragen aan de maatschappij. Dit is volgens Adnan de sleutel tot echte vrijheid en daarmee geluk en succes.

De focus ligt hier niet op de uitkomst, maar op het proces, of eigenlijk nog beter je ‘proces oriented purpose’. Zoals Adnan mooi zei tijdens ons gesprek: “Your process is your goal. (…) The joy is in the execution.”

Dit kun je ook terugzien in de kernzin van zijn organisatie Heartbeat Ventures ‘We enable daring leaders to design, realize & scale solutions for a healthier world’. “Elk woord hebben we zorgvuldig gekozen,” zo legde hij uit. “We streven naar een gezondere wereld. We hadden ook kunnen kiezen voor een gezonde wereld, maar wanneer is dit doel bereikt? Wie bepaalt dat? Het impliceert een afgebakend doel dat bereikt kan worden, in plaats van een doorlopend proces waarin we steeds weer kijken hoe we bij kunnen dragen aan een gezondere wereld.”

Summer School: Toekomstgericht Ondernemen

Voor wie graag meer wilt weten over ‘process oriented purposes’, raden we onze Summer School Toekomstgericht ondernemen aan. Hier zal Adnan zijn ervaringen delen en ontdek en formuleer je je eigen ‘process oriented purpose’. Ook ga je aan de slag met het opstellen van een krachtig en helder marketing en communicatieplan, een toekomstbestendig businessmodel en ontdek je hoe je een goede balans tussen werk en privé kunt houden. Kijk voor meer info en om je aan te melden op https://educatie.hvez.nl/events/summer-school-toekomstgericht-ondernemen/